نقش طراحی و اجرای فضای سبز کارخانه بر راندمان آن

۴
(۱)

طراحی و اجرای فضای سبز کارخانه یکی از مهمترین نکاتی است که در حین یا پس از راه‌اندازی ساختمان می‌توان به آن پرداخت. ساختمان های اداری و خدماتی کارخانه ها و سایت های صنعتی بطور معمول در شهرک های صنعتی هستند. این ساختمان ها در حاشیه شهر ها که مکان زندگی است واقع شده اند هستند. درصد زیادی از کارخانجات و کارگاه های تولیدی و صنعتی آلودگی آب و هوا تولید می کنند و برای محیط زیست خطر ساز هستند. ایجاد مقادیری از فضای سبز حداقل مطابق با تعرفه و الزامات شهرک های صنعتی می بایست انجام شود. فضای سبز طبق قوانین شهرک ها محدودیت هایی در سطح اشغال برای کارخانجات ایجاد می کنند. از طرفی فضای سبز می تواند در جلوگیری از این آسیب رسانی تاثیرگذار باشد.

محیط کارخانه و کارگاه صنعتی محیطی است برای حضور و گذراندن قسمت بزرگی از ساعت روز بخش های اداری، تولید و خدماتی. لذا تاسیس و استفاده از فضای سبز در این محیط قطعا در ایجاد آرامش و زیباسازی محیط و سایت کارخانه نیز الامی خواهد بود.

گونه های گیاهی مناسب جهت طراحی و اجرای فضای سبز کارخانه

برای طراحی و اجرای فضای سبز و محوطه گلکاری، در تمامی مناطق اقلیمی ایران می توان از گونه های مختلف گیاهان تزئینی استفاده کرد. همچنین می توان از درختان سرسبز نیز استفاده کرد. انتخاب گونه های گیاهی با توجه به نوع اقیلم آب و هوایی و نوع خاک انجام می شود. این انتخاب کمک شایانی به زیبایی و زیباسازی محوطه و کارگاه های صنعتی می کند. در بسیاری از کارخانجات و محیط های صنعتی از درختان مثمر برای آبیاری فضای سبز و باغچه استفاده می شود. درختان مثمر و میوه دار ایجاد زیبایی و ایجاد تاثیرات مثبت اقلیمی خواهند نمود. این درختان دارای میوه بوده و برای لذت بردن از محوطه ها و باغچه های فضای سبز کارخانه و سایت صنعتی مطلوب است.

آبیاری گیاهان در طرح فضای سبز کارخانه

آبیاری فضای سبز و سایت های صنعتی به دو صورت در محل و تامین از خارج سایت صورت می گیرد. اگر در محوطه، امکان تامین آب مورد نیاز آبیاری باغچه و فضای سبز حیاط  و کارگاه صنعتی میسر باشد بسیار مطلوب خواهد بود. در این حالت اقدام به طراحی و اجرای سیستم آبیاری فضای سبز خواهیم نمود. آبیاری فضای سبز به دو صورت دستی و مکانیزه قابل اجرا می باشد. در روش دستی آبیاری با جاری کردن و مسیردهی آب بصورت دستی و توسط نیروهای خدماتی صورت می گیرد. آبیاری مکانیزه فضای سبز کارخانه با استفاده از مسیرها و شبکه های آبرسانی و با بهره گیری از سیستم های کنترلی الکترونیی می باشد.

روش آبیاری مکانیزه دارای هزینه اولیه بیشتر بوده و تعمیر و نگهداری آن از تخصص و هزینه بالاتری برخوردار است. از طرفی مصرف آب به مراتب کمتر و آبیاری به اندازه برا گیاهان از مزایای آن است. در صورتیکه امکان تامین آب کارخانه از طریق چاه، نهر، کانال و رودخانه و یا آب لوله کشی برای آبیاری میسر نباشد. در این حالت ناگزیر به تامین آن از خارج از سایت خواهیم بود. لذا آبیاری با آب وارد شده از طریق تانکر است.

ذخیره آب باران و آب محوطه کارخانه در طرح فضای سبز

اقلیم کشور ما در قسمت های بسیاری در منطقه گرم و خشک قرار گرفته است. لذا تامین و از آن مهمتر حفظ آب از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از روشهای بسیار مورد توجه در کارخانجات مدرن و امروزی حفظ و ذخیره آب بارندگی است. حفظ آب بارندگی حاصل از برف و باران در سایت کارخانه صنعتی بسیار پر اهمیت می باشد. آب باران دارای درجه سختی بسیار کمی است. از نظر PH نیز شرایط بسیار مطلوبی را برای آبیاری فضای سبز ایجاد می کند. با طراحی و اجرای فضای سبز کارخانه و  هدایت آبهای سطح کارخانه و محوطه سایت صنعتی می توان آبهای ناشی از بارش برف و باران سقف سوله ها و سالن های تولید، ساختمان ها و محوطه کارخانه را به مخازن مدفون داخل زمین انتقال داد و بصورت منظم و سیستماتیک برای مصارف صنعتی و آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار داد.

مطالب این صفحه مفید بودند؟

به ما امتیاز بدهید!

Average rating ۴ / ۵. Vote count: ۱

برای امتیازدهی اولین باشید!

موضوع قبلی
ساخت کارخانه در عمان
موضوع بعدی
چیدمان کارخانه | راهنمای طراحی لی اوت برای کارخانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

نمونه پروژه های شرکت ما در طراحی و ساخت کارخانه

برای دریافت مشاوره طراحی و ساخت کارخانه مدرن خود، اکنون تماس بگیرید.